Яскравими барвами у Львові розпочався міжнародний фестиваль фольклору «Етновир»

  • 24.08.2017, 19:45
  • Ганна П’єх
Яскравим барвами у День Незалежності України у Львові розпочався щорічний міжнародний фестиваль фольклору «Етновир». Найвідоміші та найколоритніші колективи з Македонії, Естонії, Польщі та України пройшлися вулицями Львова та презентували свої виступи мешканцям та гостям Львова на сцені на пл. Ринок.

Привітав учасників та глядачів фестивалю заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

«Шановні львів’яни та гості нашого міста, у нас сьогодні всіх разом День народження! День народження завжди дає певну мотивацію і натхнення іти вперед. А Львів, як і Україна, завжди був містом натхнення. Я переконаний, що сьогоднішні події, які відбуваються у Львові, виступи різних гуртів, ще більше зміцнюють нас і нашу країну. А разом ми все зможемо, і будемо, і переможемо. І наша країна завжди буде сильною і йтиме вперед! Слава Україні! Зі святом всіх!», - сказав Андрій Москаленко.

Отож, фестиваль «Етновир» розпочався. Триватиме він до 27 серпня. Представлятимуть свою етнічну культуру народні колективи на трьох локаціях міста: на площі Музейній, площі Ринок та у ТРЦ Victoria Gardens.

Програма фестивалю

25 серпня о 17:00 колектив з Естонії виступатиме у ТРЦ Victoria Gardens, а о 19:00 учасники-колективи країн Туреччини, Польщі, Македонії та України виступатимуть на площі Ринок. На площі Музейній колективи презентують унікальну програму «Етно-Моцарт» в рамках міжнародного фестивалю класичної музики LvivMozArt, який проходитиме у Львові з 18-25 серпня (www.mozart.lviv.ua). А також відбудуться батли оркестрів колективів та традиційний вечір дружби – вечір єднання та взаєморозуміння.

26 серпня колективи народів світу знову вражатимуть виступами відвідувачів у ТРЦ Victoria Gardens та на площі Ринок. На площі Музейній в рамках Фестивалю буде представлено програму «Етнофеш» - цікавий формат фестивалю, який здобув своїх прихильників минулого року. Протягом програми відбудеться показ мод у етностилі від учасників фестивалю.

27 серпня до уваги відвідувачів святковий завершальний концерт колективів- учасників Фестивалю у ТРЦ Victoria Gardens.

Вхід вільний.

Довідка

Фестиваль «Етновир» відбувається під егідою Міжнародної Ради Організацій Фестивалів Фольклору і Традиційних Мистецтв (CIOFF®) при ЮНЕСКО та Міжнародної Організації Народної Творчості  (IOV). Організатор - Громадська організація «Етновир» за підтримки Львівської міської ради.