Затверджено зміни до міського бюджету Львова на 2017 рік

  • 16.11.2017, 13:13
  • Ганна П’єх
Сьогодні на сесії ЛМР затвердили зміни до міського бюджету Львова на 2017 рік, які попередньо схвалив виконавчий комітет ЛМР. Як повідомив директор департаменту фінансової політики ЛМР Олег Іщук, запропоновані зміни є надходженням до міського бюджету Львова субвенцій з обласного і державного бюджетів.

«Питання пройшло виконавчий комітет, є відповідно, рішення комісії по погодженню.  

За його словами, протягом тижня до міського бюджету Львова надійшло кілька фінансових вливань з бюджетів вищого рівня – обласного і державного. Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів і розпорядженням ЛОДА, до міського бюджету надійшла субвенцію на виплату грошової компенсації для отримання житла в розмірі 5,9 млн. грн. Рішення обласної ради міському бюджету Львова виділено з обласного бюджету 1,2 млн. грн на природоохоронні заходи. Зокрема для будівництва каналізаційної мережі по вул. Бічна в м. Брюховичі. Також, відповідно до розпорядження ОДА збільшується обсяг субвенції з державного бюджету для міського бюджету для надання субсидій на оплату житлового комунальних послуг на суму 10,3 млн. грн.

«Також у нас прийнята ухвала про те, що ми виділяємо субвенцію по 25 млн. грн в обласний бюджет на вивіз ТПВ. Відповідно до чинного законодавства, до кінця року ця субвенція має бути повернена до міському бюджету, якщо інше не передбачено рішенням ради. Тому, пропозиція дозволити ОДА використовувати ці кошти самостійно», - наголосив Олег Іщук, директор департаменту фінансової політики ЛМР.

Відповідно до прийнятої ухвали сесії, згідно з внесеними змінами, до Державного бюджету України та обласного бюджету Львівської області збільшується обсяг субвенцій для міського бюджету м. Львова на 2017 рік на суму 8669,9 тис. грн., у тому числі відповідно до:

 - розпорядження КМУ від 27.09.2017 № 690-р «Про розподіл резерву коштів медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам» - 1 300,0 тис. грн. на придбання ліків для хворих на цукровий та нецукровий діабет (головний розпорядник коштів – управління охорони здоров`я);

- постанови КМУ від 19.10.2016 № 719 «Питання забезпечення житлом деяких категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також членів їх сімей», розпорядження ЛОДА від 27.10.2017 № 1015/0/5-17 «Про виділення субвенції на виплату грошової компенсації для отримання житла» - з державного бюджету в сумі 5904,4 тис. грн.;

- рішення Львівської обласної ради № 540 від 25.10.2017 «Про внесення змін до обласних програм та показників обласного бюджету на 2017 рік» з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища для смт. Брюховичі на будівництво каналізаційної мережі по вул. Бічна Арктична, Житня та Пшенична передбачена субвенція в сумі 1200,0 тис .грн;

- розпорядження ЛОДА від 18.10.2017 № 989/0/5-17 «Про збільшення обсягу субвенції» на виконання постанови КМУ від 14.02.20107 № 88 «Про затвердження Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами» - субвенція з державного бюджету в сумі 265,5 тис. грн.

За пропозиціями головних розпорядників коштів затверджено:

  •  Департаменту містобудування збільшити видатки на суму 65,0 тис. грн. для забезпечення до кінця поточного року оплати праці та нарахувань на зарплату працівникам природоохоронної рекреаційної установи парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Стрийський парк» за рахунок зменшення видатків за КПКВК 6060 «Благоустрій міст, сіл, селищ».
  •  Управлінню освіти департаменту гуманітарної політики збільшити видатки бюджету розвитку на суму 900,0 тис. грн. на придбання обладнання і предметів довгострокового користування (інтерактивна мультитач панель з вмонтованим комп'ютером) для загальноосвітніх навчальних закладів за рахунок економії поточних видатків позашкільних навчальних закладів.
  •  Управлінню культури здійснити перерозподіл видатків, передбачених у бюджеті на 2017 рік на культуру та мистецтво в сумі 2312,1 тис.грн. та збільшити видатки на суму 2993,6 тис.грн. за рахунок видатків на обслуговування боргу для забезпечення заробітною платою працівників театрів та шкіл естетичного виховання, на оплату енергоносіїв та послуг з надання охорони установ культури та мистецтва.

Також ухвалою сесії Львівської міської ради затвердили, що залишки коштів за субвенцією Львівському обласному бюджету для відшкодування виконавцям фактично наданих послуг з вивезення твердих побутових відходів фактичних додаткових витрат на їх перевантаження, перевезення та будь-яких інших заходів, пов’язаних з захороненням та утилізацією, а також виплати субвенцій місцевим бюджетам, у тому числі на виконання Меморандуму про співпрацю між Львівською обласною державною адміністрацією, Львівською обласною радою, Львівською міською радою та органами місцевого самоврядування, на території яких розташовані полігони/звалища захоронення твердих побутових відходів, щодо поводження з твердими побутовими відходами, що утворюються у місті Львові, у тому числі на виплату субвенції на соціально-економічний розвиток територій, котрі приймають відповідно до цього Меморандуму сміття у встановленому порядку, на кінець бюджетного періоду зберігаються на рахунках обласного бюджету Львівської області і використовуються у наступному бюджетному періоді з врахуванням цільового призначення субвенції за рішенням Львівської обласної ради.