У Львові урочисто святкують закінчення навчального року у школах

  • 26.05.2017, 13:45
  • Уляна Шпуляр
Сьогодні, 26 травня, у школах відзначають закінчення навчального року. Цього дня майже у всіх школах міста пролунав останній дзвоник. Міський голова Львова Андрій Садовий відвідав урочистості з нагоди Свята останнього дзвоника в Класичній гімназії при Львівському національному університеті імені Івана Франка. Як уточнили в управлінні освіти Львівської міської ради, у 2016-2017 навчальному році з навчальних закладів Львова випускається 3928 випускників, що на 424 випускники більше, ніж у 2015-2016 навчальному році.

«Для мене велика честь бути сьогодні тут разом з вами. Для тих, хто закінчує школу – це такі особливі відчуття. Тому що, з однієї сторони, ви вже дорослі, ви вже йдете у доросле життя, а з іншої сторони, а куди іти, а як правильно іти. І я вам хочу дати декілька порад. З віком ти розумієш, як все пливе і минає. Я би дуже просив вас зрозуміти одну елементарну істину: що усі наступні роки, якщо ви за ці наступні роки свого життя зумієте здобути хорошу освіту -  то вона буде годувати вас усе ваше життя. Сьогодні диплом нічого не вартує - важливі знання.

Я не знаю, де ви ці знання будете отримувати, я не буду вас переконувати, що, однозначно, вам треба поступити у Національний університет «Львівська політехніку» чи в Національний університет імені Івана Франка, чи в університет «Києво-Могилянську академію». Я хочу вас переконувати, щоб ви поступали туди, де є найкращі знання. Якщо є можливість поїхати в інші міста світу – їдьте.

На сьогоднішній день є така ситуація, що дуже багато роботи, починають в інших країнах виконувати роботи, машини і це, звичайно, дуже велика конкуренцію з’являється за хорошу працю. І щоби в цій конкуренції перемогти, треба мати дуже хороші знання.

Ви всі навчаєтесь в цій прекрасній школі і ця школа має 5 педагогів, які в цьому році отримали статус найкращих педагогів.

І я пригадую, коли я був тут останній раз, це був був карантин, і ми демонстрували, як використовується в школі мультиборд. Власне, на ньому демонстрували урок фізики. Я після цієї презентації, чесно кажучи, закохався у фізику.

Тому, щоб мій сьогоднішній візит не був марним, враховуючи, що є 5 викладачів найкращих, то в цьому році для школи закупимо ще один мультиборд. Для того, щоб ви могли якісно навчатися.

Я гадаю, ми таке правило введемо в місті, якщо є 5 і більше викладачів найкращих – то автоматично, ще один мультиборд», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Класична гімназія при Львівському національному університеті імені Івана Франка створена у липні 1992 р. як Львівська гуманітарна гімназія для юнаків.

У 1999 р. Львівську гуманітарну гімназію для юнаків перейменували на Класичну гімназію при Львівському національному університеті імені Івана Франка.

Гімназія профілюється на вивченні предметів гуманітарного циклу, а саме: іноземні мови (англійська – вивчається поглиблено, німецька, польська друга іноземна, а також класичні мови – латинська та старогрецька); історія; правознавство; географія; українська мова та література. У старших класах математика викладається за академічним рівнем.

Зараз у гімназії навчається 463 учні у 15 класах, які відповідають 5-11 класам загальноосвітньої школи.

Гімназисти стають призерами ІІ і ІІІ етапів Всеукраїнських предметних олімпіад, переможцями і дипломантами різноманітних конкурсів та конференцій.

Кілька років поспіль за результатами ЗНО гімназія входить до 5 кращих закладів Львова і  25 найкращих закладів України.

У гімназії працює 40 педагогів, серед яких 30 – спеціалісти вищої кваліфікаційної категорії, 12 учителів мають педагогічне звання «старший учитель», 12 педагогів - «учитель-методист», 3 учителі мають звання «Відмінник освіти України», 2 учителі нагороджені  нагрудним значком “Василь Сухомлинський”, 5 учителів у 2015-2016 рр. отримали грошову винагороду за міською програмою «Успішний учитель».

У 2016-2017 навчальному році гімназія брала участь у міських проектах  «Е-освіта»,  «Маленький принц: Львів, що любить тварин» та ін..

У гімназії діє щорічний проект «Подаруй бібліотеці книжку» у зв’язку з чим бібліотека наповнена найсучаснішою літературою для дітей.

Колектив гімназії кожного року надає допомогу сиротинцю в с. Сасів Львівської області.

У гімназії за фінансування Львівської міської ради створено новий фізичний кабінет, який укомплектовано мультибордом.

У гімназії 2 комп’ютерні кабінети, 2 мультимедійні кабінети, актова та спортивна зали, бібліотека.