Мер Львова привітав військових 80-ї бригади з Днем Захисника України

  • 13.10.2017, 15:40
  • 2123
  • Христина Процак
Сьогодні у військовій частині А0284 80-ї окремої десантно-штурмової бригади у Львові відбулися урочистості з нагоди Дня Захисника України. До привітань військових долучився і мер Львова Андрій Садовий.

Міський голова виступив із вітальним словом, а також вручив подяки від громади міста представникам військової частини. Хвилиною мовчання та покладанням квітів вшановано загиблих воїнів.

«Я хочу подякувати усім вам за ту працю, яку ви робите. Хочу, щоб опіка Богородиці завжди була з нами, щоб був мир, щоб ми всі були живі і здорові. Я вас усіх шаную і поважаю», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Подяками за відданість українському народові, мужність і проявлений героїзм під час виконання завдань антитерористичної операції та з нагоди Дня захисника України нагороджені:

  • підполковник Грицайчук Микола Васильович – заступник командира військової частини А0284 з озброєння-начальник технічної частини;
  • молодший сержант Шнайдер Надія Валеріївна – фельдшер евакуаційного відділення медичної роти військової частини А0284;
  • старший лейтенант Кондрацька Оксана Володимирівна – старший ординатор госпітального відділення медичної роти військової частини А0284.

Також кожен, хто отримав нагороду, матиме від міста премію у розмірі 3 тис грн.

Довідка

80-та окрема десантно-штурмова бригада (80 ОДШБр, в/ч А0284, в/ч пп В-3720) – військове з’єднання високомобільних десантних військ України, що за організаційно-штатною структурою підпорядковується командуванню ВДВ ЗСУ. Базується у Львові.

Навесні 2014 року, після вторгнення РФ до Криму і до початку бойових дій на Сході України, підрозділи бригади виконували завдання із прикриття державного кордону в Полтавській і Сумській областях.

2 серпня 2017 року командир бригади полковник Володимир Шворак повідомив, що втрати бригади складають 104 чоловіка загиблими, 7 вважаються зниклими безвісти і 542 дістали поранення.