«Ми хочемо, аби наші герої поверталися додому, до мирного міста і відчували опіку з боку громади», - А.Садовий

  • 19.08.2016, 10:39
  • Марія Чабада
Міський голова Львова Андрій Садовий у традиційному відеозверненні до громади розповів про поїздку на Схід, підтримку воїнів АТО  та про ситуацію навколо будівництва на вул.Варшавська-Соснова.

«Минулого тижня відвідав розташування наших львівських військових частин на Сході країни. Зокрема, побував в розташуванні 80-ї аеромобільної бригади, яка тримає позиції на північ від Луганська та зустрівся з поліцейськими зі Львова, які несуть службу в Маріуполі. Завезли бійцям  чотири тонни необхідного обладнання.

Це не поодинокий випадок допомоги нашим військовим з боку міської влади. Загалом, у цьогорічному бюджеті ми заклали понад 46 мільйонів гривень на підтримку бійців, які пройшли війну, і які зараз несуть там службу.

Це матеріально-технічна допомога армії, соціальна підтримка учасників АТО, будівництво і купівля житла для сімей загиблих, важкопоранених та бійців-сиріт. Загалом, в цьому році місто видасть майже сто квартир військовослужбовцям, які пройшли бойові дії.

Ми хочемо, аби наші герої поверталися додому, до мирного міста і відчували опіку з боку громади.

Але дехто дивиться на них, як на ресурс для наживи. Вже всім мабуть відома скандальна історія з незаконним будівництвом на вулиці Варшавській-Сосновій. Горе-бізнесмени вкрали землю в громади, продають людям квартири в будинку, якого нема. Місто стоїть на сторожі мешканців, які активно протестують і не дають будувати незаконну споруду. Всі суди підтвердили нашу правоту. Згодом цинізм будівельників став ще більшим. Бізнесмени пообіцяли неіснуючі квартири деяким військовослужбовцям, почали нацьковувати їх на людей, які живуть навколо.

Ми неодноразово звертались до правоохоронних органів, аби вони припинили відверто кримінальні дії будівельників. У четвер ситуація перейшла всі допустимі межі. В подвір’я будинку Руслана Козака – активіста, який протестує проти незаконного будівництва, невідомі кинули гранату. В будинку перебувала сім’я активіста. На щастя, ніхто не постраждав. Одразу після інциденту я мав розмову з керівником СБУ, написав повторні звернення до силових органів. Ситуація виходить за межі звичайного будівельного конфлікту і переходить в стадію кримінального тиску на людей і владу.

На жаль, це не єдина подібна ситуація в місті. Влада міста стоїть на боці закону і інтересів людей, які активно захищають своє право на комфорт і безпеку. Ми вистоїмо в цьому протистоянні лише якщо будемо мати підтримку людей і, безумовно, якщо всі силові структури почнуть нарешті виконувати свою роботу», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

відео: Андрій Андрух