У Львові триває перший етап європейського проекту «QIRIM YOUNG»

  • 04.10.2017, 16:44
  • Прес-служба ЛМР
З 1 по 8 жовтня 2017 року у Львові відбувається перший етап європейського проекту «QIRIM YOUNG». Проект спрямований на активне залучення кримськотатарської молоді до різних аспектів життя сучасного українського суспільства. Більше двадцяти представників кримськотатарської молоді з чотирьох регіонів України (Київська, Львівська, Херсонська області та АР Крим) і члени німецьких молодіжних організацій зібрались у Львові в рамках програми «Розбудова співпраці з громадянським суспільством у країнах Східного партнерства» за підтримки уряду Німеччини.

«За допомогою своїх європейських однолітків, українських спікерів, успішних лідерів громадських організацій та бізнес-структур, кримськотатарська молодь познайомиться з принципами демократичного державного устрою, визначить пріоритети в політичній, соціальній, економічній сферах розвитку Криму після деокупації, розробить послідовний план реалізації різноманітних проектів, отримає досвід ефективної взаємодії з партнерами. Результатом першого етапу стане створення кримськотатарської молодіжної парламентської структури з функціями уряду, яка стане інтелектуальним і професійним ядром сучасного кримськотатарського покоління», - розповідають організатори. 

Протягом тижня на першому етапі проекту група молоді працює з командою спікерів та аніматорів міжкультурного обміну з України та Німеччини. Результатом першого етапу проекту стане реєстрація кримськотатарської молодіжної організації, формування команди та розробка робочих планів на найближчий рік. На другому етапі проекту планується організація міжкультурних обмінів, навчальних поїздок, зустрічей з фахівцями та експертами, обмін досвідом. Результатом стане попередня розробка профілів проектів та формування ініціативних мультинаціональних груп.

Третій етап проекту буде присвячено застосуванню отриманих компетенцій при реалізації конкретних проектів. Як результат очікуються експертна оцінка проектів з боку менторів програми та їх втілення в життя.

Проект здійснюється за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини в рамках програми «Розбудова співпраці з громадянським суспільством у країнах Східного партнерства».

Організатори та виконавці проекту з двох країн: Молодіжна організація Німеччини Interkulurelles Netzwerke.V; контакти: Sebastian Maass (03391) 34 83 83, seba@interkulturelles-netzwerk.de ; Громадська організація України «Клуб Люм’єр»; контакти: Яшар Фазилов +380 50 527 18 10, lumiere.crimea@gmail.com