До Дня пам’яті жертв Голодомору львів’яни отримають від міста матеріальну допомогу

  • 21.11.2017, 09:44
  • Прес-служба ЛМР
До Дня пам’яті жертв Голодомору у Львові виплатять одноразову матеріальну допомогу людям, які пережили Голодомор 1932-1933 років. Допомогу у розмірі 1 тис. грн. отримають 123 мешканці, які зареєстровані у м. Львові та перебувають на обліку у відділах соціального захисту міста Львова.

Загальна сума виплат – 123 тис. грн. Цьогоріч місто значно збільшило таку виплату людям, які пережили Голодомор – торік вони отримали від міста 300 грн. допомоги.

«За час Голодомору країна втратила мільйони своїх дітей. Доля тих, хто вижив, була нелегкою. Щорічно ми намагаємось вшановувати людей, які стали очевидцями тих трагічних подій. Люди, які пам’ятають Голодомор і можуть про нього розповісти, дають нам шанс засвоїти той страшний урок з історії не через підручники, а через безпосередній контакт із живими свідками. Вшанування пам’яті невинних жертв – це той мінімум, який ми, сучасні українці, можемо зробити. Тому цьогоріч ми значно збільшили допомогу людям, які пережили Голодомор», - зазначили в управлінні соціального захисту ЛМР.

Нагадаємо, День пам’яті жертв Голодомору та політичних репресій вшановують в Україні щорічно, у четверту суботу листопада. За даними істориків, протягом 1932-1933 років жертвами голоду в Україні, що виник внаслідок адміністративних заходів радянської влади, стали десятки мільйонів невинних людей.