Графік проведення обов’язкового технічного контролю по Львову у 2014 році

  • 20.12.2013, 17:29
  • 1625
  • Андрій Яремко
Державна інспекція сільського господарства в Львівській області повідомляє, що обов’язковий технічний контроль проводиться згідно графіку. Власники, відповідальні за експлуатацію посадові особи подають машини для здійснення контролю у місце, день і час, визначені графіком. Забезпечення здійснення технічного контролю машин по місту Львів згідно з графіком покладено на ТОВ «Техноторг–Дон»(м.Львів-Винники, вул.Галицька, 109а), директор Гануляк Юрій Мирославович, телефон (032) 296-39-81.

 

На кожну машину, яка пройшла обов’язковий технічний контроль і визнана технічно справною видається протокол перевірки технічного стану транспортного засобу, який тракторист-машиніст повинен мати з собою разом з іншими документами та  відривний талон, що прикріплюється в правому верхньому куті вітрового скла машини.

Державна інспекція сільського господарства в Львівській області додатково інформує, що  згідно із статтею 10 Закону України « Про дорожній рух» до компетенції власників транспортних засобів віднесено здійснення заходів щодо розвитку, експлуатації  та  утримання у  справному технічному стані транспортних засобів.

Пунктами 1 та 2 статті 12 Закону України « Про дорожній рух»  на посадові  особи покладено  відповідальність за експлуатацію і технічний стан транспортних засобів, зобов'язання забезпечувати належний технічний стан транспортних засобів та дотримання екологічних вимог їх експлуатації, не випускати на лінію транспортні засоби, технічний стан яких не відповідає  вимогам  державних  стандартів,  правил  дорожнього руху.

Держсільгоспінспекція попереджує, що згідно статті 37 Закону України «Про дорожній рух» забороняється експлуатація транспортних засобів які підлягають технічному контролю, але не пройшли його та нагадуємо,  що згідно статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення керування водієм транспортним засобом який підлягає обов’язковому технічному контролю, але  своєчасно його не пройшов тягне за собою накладення штрафу від двадцяти до двадцяти п’яти неоподаткованих мінімумів громадян (340…425 грн.). Повторне протягом року вчинення цього порушення тягне за собою позбавлення права керування Т.З. на строк від трьох до шести місяців або адміністративний арешт від п’яти до десяти діб.

Інформацію надав державний інспектор Михайлюк В.В.

Додатки