У Народному домі Великих Грибовичів уперше організували свято для дітей громади

  • 26.12.2023, 14:49
  • 193
  • Пресслужба ЛМР
Народний дім у с. Великі Грибовичі поступово стає культурним магнітом громади. Так, тут уперше організували свято для дітей громади – з колядою, майстер-класами та подарунками. Святковий захід напередодні Різдва ініціювала місцева благодійна організація. Офіс Львівської громади у Великих Грибовичах підтримав ініціативу та долучився, подарувавши дітям на згадку іграшки.

фото Офісу Львівської громади у Великих Грибовичах
фото Офісу Львівської громади у Великих Грибовичах

«У різдвяному святі взяли участь 30 дітей. Це переважно вихованці місцевого ліцею та учні, які нині тимчасово мешкають у народному домі. Діти між собою давно здружилися, тож на святі панувала гарна атмосфера», – розповів керівник офісу громади Ігор Питель.

Діти колядували, слухали різдвяну історію, власними руками прикрашали пряники та робили ангеликів на ялинку під час майстер-класу. Окрім цього, отримали подарунки та, щонайважливіше, гарні емоції.

«Після того, як завершили будівництво Народного дому у Великих Грибовичах та тимчасово облаштували в ньому прихисток для ВПО, такий захід тут відбувся вперше.

Наразі ще немає можливості організовувати дитячі заходи для одночасно великої кількості дітей. Проте поступово Народний дім починає виконувати, як і планувалося, свої прямі функції», – наголосили у департаменті міської агломерації ЛМР.

Нагадаємо, прихисток для українців, які змушені були рятуватися від війни, у Народному домі Великих Грибовичів відкрили рік тому. Сьогодні тут проживає 7 родин з деокупованих та тимчасово окупованих територій України.