500 тис. грн – через ракетний обстріл на сесії міськради підвищили суму виплат за компенсаційним ваучером (відео)

  • 06.07.2023, 17:45
  • Пресслужба ЛМР
Сесія Львівської міської ради проголосувала за підвищення суми компенсаційного ваучера. А також розширила програму ваучерної підтримки суб’єктів малого та середнього підприємництва, додавши ще 2 нові ваучери. Йдеться про бізнес-ваучер для ветеранів, ветеранок або їхніх дружин чи чоловіків, та інвестиційний ваучер на проєкти подвійного призначення.

фото ілюстративне, автор: Роман Балук

«Я хочу подякувати профільній комісії і нашим колегам, які зараз служать у ЗСУ, – дуже багато над цим пропрацювали. Пропоную, щоб ми збільшили компенсаційний ваучер від 300 до 500 тисяч гривень. Це сьогоднішня правка враховуючи ту ситуацію з ракетними обстрілами, яка склалась вночі», – зазначила Ірина Кулинич, директорка департаменту економічного розвитку Львівської міської ради.

Компенсаційний ваучер у сумі до 500 тис. грн можуть отримати юридичні та фізичні особи підприємці, зареєстровані на території Львівської територіальної громади, які виробляють продукт чи надають послуги. Ваучер може покривати витрати на енергоносії та комунальні послуги, оплату вартості оренди приміщень, витрати на відновлення знищеного чи пошкодженого майна підприємств та продукції.

Бізнес-ваучер для ветеранів, ветеранок або їхніх дружин чи чоловіків надаватимуть на конкурсних засадах згідно з Положенням про ваучерну підтримку суб’єктів малого та середнього підприємництва у розмірі, що не перевищує 300 тис. грн.

Інвестиційний ваучер у сумі до 300 тис. грн на проєкти подвійного призначення надаватимуть підприємствам, які займаються розробкою, створенням, впровадженням та реалізацією інноваційної продукції з подвійним призначенням у сфері охорони здоров’я, безпеки та оборони.

До слова, загалом за 2021, 2022 та 5 місяців 2023 року за програмою ваучерів бізнес отримав допомогу від міста на суму 24,4 млн грн.

відео: Андрій Андрух