Майже 40 протезистів пройшли навчання у львівському Центрі протезування та ортезування UNBROKEN

  • 12.06.2024, 09:59
  • 121
  • Пресслужба ЛМР
У Центрі протезування та ортезування UNBROKEN завершився 15-денний практичний семінар для спеціалістів з протезування з усієї України. Навчання проводили за усіма вимогами світових стандартів, а викладачами були спеціалісти авторитетної німецької організації Human Study.

«Цього разу наші спеціалісти, а також їхні колеги з інших регіонів, підвищували свої знання та практичні навички до рівня вимог Міжнародної асоціації з протезування та ортезування (ISPO). У практичних семінарах взяли участь 38 протезистів. Працювали вони двома групами. Протягом перших десяти днів вчилися протезувати нижні кінцівки за стандартами асоціації. Впродовж наступних п’яти – ще одна група фахівців переймала досвід протезування верхніх кінцівок», – повідомили у Центрі протезування та ортезування UNBROKEN.

Викладачами були спеціалісти авторитетної німецької організації Human Study, яка відома у світі завдяки якості підготовки фахівців з протезування, ортезування та реабілітації. Організація співпрацювала з Україною ще до повномасштабного вторгнення, а зараз німецькі експерти прагнуть максимально покращити якість життя українців, які через війну втратили кінцівки.

Навчання фінансується урядом Німеччини та реалізується GIZ Ukraine в рамках проєкту «Спеціальна програма підтримки України/EU4 Resilient Regions».

До слова, львівські протезисти постійно навчаються і вдосконалюють свої навики, аби надавати допомогу пацієнтам на найвищому рівні. А торік ортопеди-травматологи центру UNBROKEN вперше в Україні виконали остеоінтеграційне (внутрішньокісткове) протезування нижніх кінцівок. Пацієнтові – 57-річному капітану ЗСУ Ігорю Крупнову, який на війні втратив обидві ноги, вживили протези просто у кістки. Зараз захисник веде активний спосіб життя та здійснює мрії. 

Довідка

Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) – це унікальне місце, де дорослі та діти, які постраждали від російської агресії, отримують комплексну фахову медичну допомогу. Це реконструктивна хірургія, ортопедія і протезування.  Постраждалим не лише встановлюють протези – тут їх виготовляють. Також поранені отримують фізичну, психологічну і психосоціальну реабілітацію та відновлення у супроводі фахівців. Всю допомогу пацієнтам надають безкоштовно. Центр відкрили у квітні 2023 року.

Центр протезування та ортезування міжнародного рівня, площею 1000 квадратів, відкрили 10 травня 2024 року на базі центру НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) за підтримки уряду Німеччини. Тут в рік зможуть виготовляти 1200 протезів, навчати майбутніх протезистів та проводити дослідження й розробки.