На вул Японській буде оновлений громадський простір

  • 08.08.2016, 18:05
  • 1408
  • Марія Чабада
У Львові тривають активні роботи з облаштування громадських просторів. Зокрема, у Франківському районі міста облаштовують сквер на вул.Японській.

Проект реконструкції скверу розробив департамент розвитку ЛМР разом зі студентами «Львівської політехніки». Запланована площа виконання робіт – 1531 м.кв. Станом на сьогодні вже облаштовано понад 430 м.кв. Роботи виконує підрядна організація ТзОВ «Гарантспецбуд-Захід»).

Як розповів заступник голови Франківської районної адміністрації Орест Тимчишин, відповідно до проекту, у сквері змінена конфігурація доріжок, буде облаштована велодоріжка. Також тут облаштують освітлення  Замощення матиме  вкраплення гранітних плит.

«Для лавок передбачили спеціальні кишені, щоб мамам з візочками було зручно примоститися. Також студенти запропонували розвинути японську тему, бо сквер на вул.Японській, і зробили це дуже делікатно з мінімалістичним дизайном, яким славиться Японія. Ми знайшли тут шматки граніту і вирішили, що з цього можна зробити сад каміння: розкласти на клумбах кам’яні брили і посадит між ними кущі, то якраз і буде японська тематика. Ну і головний акцент: студенти запропонували  торії, японські традиційні ворота, які ставлять біля храмів, але в садках в японському стилі теж часто використовуються такі червоні ворота, бо вони дуже декоративно виглядають поруч з мінімалістичним садом. Сам сквер має дуже багато видів дерев, вони в хорошому стані, є тільки 2-3 аварійні дерева та кілька аварійних гілок, які, напевно, заберуть. В принципі, сквер не міняється, змін зазнає мощення», - розповіла заступник директора департаменту розвитку ЛМР Олександра Сладкова.

На виконання робіт з міського бюджету виділили 750 тис. грн. Також на сьогодні шукають меценатів для встановлення у сквері арки в японському стилі. Її вартість складає 25 тис. грн.

відео: Андрій Андрух