Місто чекає на остаточний та чіткий висновок науково-експертної комісії щодо вирішення ситуації з ТПВ у Львові

  • 01.02.2017, 15:40
  • Ганна П’єх
Вчора відбулося перше засідання науково-експертної групи під головуванням Ігоря Юхновського, щодо відповідності земельної ділянки колишнього гірничо-хімічного підприємства «Сірка» у Яворівському районі вимогам до облаштування полігону та будівництва об’єктів поводження з твердими побутовими відходами.

фото: Олександр Мазуренко

За словами заступника міського голови Андрія Москаленка, робоча група працюватиме до 13 лютого, згідно з розпорядженням міського голови, після чого надасть чіткий висновок.

«У понеділок я перебував на засіданнях Яворівської районної ради і Яворівської міської ради. Там теж було заслухано ряд фахівців, які обговорювали питання близькості даної земельної ділянки до санаторію, до мінеральних вод. Цю інформацію ми передали на розгляд комісії. І власне комісія своїм результуючим рішенням дасть фаховий висновок», - додав Андрій Москаленко.

За словами Сергія Бабака, директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР, результатами першого засідання комісії зрозуміло, що дана ділянка не відповідає встановленим державним нормам, щодо вимог, які мають бути дотриманні при будівництві сміттєпереробних комплексів. Якщо не дотримуються ДБНи, то розроблений проект не пройде експертизи.

«Тому, ми паралельно продовжуємо пошук земельної ділянки. Плануємо скерувати лист до обласної адміністрації, щоб надали перелік усіх земельних ділянок, які є в області, які б відповідали державним нормам при облаштуванні там сміттєпереробних комплексів», - розповів Сергій Бабак.

Водночас Андрій Москаленко наголосив, що у місті також триває робота з розробки стратегії поводження з ТПВ, де до процесу залучають широке коло міжнародних експертів.

«Ми сьогодні вранці мали зустріч з колегами з Любляни. Також очікуємо 16-17 лютого до Львова візит колег з ЄБРР, які так само погодились нам допомагати в розробці стратегії на найближчі 5 років», - додав він.