Завтра на сесії міської ради будуть заслуховувати питання щодо стратегії поводження з ТПВ

  • 08.02.2017, 14:13
  • Прес-служба ЛМР
Завтра на сесії міської ради будуть заслуховувати питання щодо стратегії поводження з ТПВ. Також буде інформація щодо діяльності ЛКП «Львівспецкомунтранс».

«Завтра на пленарному засіданні буде інформація щодо концепції по поводженню з ТПВ. Робиться концепція для країни, як ви знаєте. Також концепцію робить Львів. Ті самі експерти – GIZ і Європейський банк реконструкції та розвитку, які це роблять в рамках країни, роблять це і для Львова. Також буде інформація по підприємству.

Ми торік заробили гроші на депозитах, які використали на вивезення сміття. Департамент житлового господарства та інфраструктури оголосив торги на визначення аудиторської компанії для проведення аудиту «Львівспецкомунтрансу». Є аудиторська компанія, яка перемогла, яка входить у ТОП компаній в Україні. Її висновок буде для нас цікавий, щоб дослідили все, що робиться з коштами, які місто перераховує. Якщо будуть виявлені зловживання, має бути суворе покарання», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Мер також прокоментував питання використання 5 ділянок в місті для можливого облаштування брикетувальних станцій.

«Рішення ми приймали, у зв’язку з екстреною ситуацією, яка сталась у Львові. Якщо ситуація стабільна і нема проблем з вивезенням, тоді такої потреби нема. Якщо ситуація критична – іншого варіанту нема. Для цього ми маємо один прес. Треба ще один придбати, а також інше додаткове обладнання, бо це безпека міста. Якщо сміття пресувати і брикетувати, бо у поліетилені цей куб може безпечно знаходитись.

На Грибовицький полігон возили сміття з Жовківського, Пустомитівського, Кам’янко-Бузького, Яворівського та інших районів. Де вони сьогодні возять сміття? Всі компанії, які працюють у Львові, працюють в межах Львівської області. Якщо місто має кошти заплатити за транспортування сміття на полігони, які знаходяться в інших областях, то невеликі населені пункти не мають таких грошей.

Станція в Рясне ще не змонтована, є блокування невідомими людьми», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

відео: Андрій Андрух