А. Садовий про полігон на території ТЕЦ-2: «Я хочу заспокоїти мешканців сіл Муроване та Сороки Львівські»

  • 30.06.2017, 14:54
  • Галина Пелих
В ухвалі міської ради щодо організації вивезення ТПВ зі Львова, яку вчора прийняли депутати ЛМР, чітко прописана заборона на облаштування сміттєзвалища в межах міста на території ТЕЦ-2, як це пропонували урядові та обласні чиновники. На цьому в своєму щотижневому зверненні наголосив міський голова Львова Андрій Садовий.

«У четвер Львівська міська рада ухвалила ряд важливих рішень. Місто має виплатити протягом 2-х років 600 мільйонів гривень обласній адміністрації та передасть на цей період повноваження з організації вивезення та захоронення ТПВ. Обласна адміністрація взяла зобов’язання зняти теперішню блокаду та не чинити спроб організувати нові. Відтепер і до 30 червня 2019 року державна адміністрація несе повну відповідальність за ситуацію з ТПВ у місті Львові.

Натомість ми відкинули додаткові вимоги державної влади.

По-перше, я хочу заспокоїти мешканців сіл Муроване та Сороки Львівські. В ухвалі міської ради чітко прописана заборона на облаштування сміттєзвалища в межах міста та на території ТЕЦ-2, як це пропонували урядові та обласні чиновники.

По-друге, міська рада відкинула умову ультиматуму про довічну передачу наміснику Президента права на укладання від імені міста угод на вивезення та захоронення ТПВ. Такою вимогою нас фактично хотіли змусити відмовитися від проекту будівництва першого в Україні сучасного сміттєпереробного заводу», - наголосив міський голова Львова Андрій Садовий.

відео: Андрій Андрух