На сесії депутати підтримали ухвалу «Про припинення ЛКП «№ 500», «№ 504», «№ 507», «За Замком» шляхом приєднання та зміни назви ЛКП «№ 503» на «Управитель»»

  • 16.11.2017, 17:34
  • Ганна П’єх
Депутати прийняли ухвалу «Про припинення ЛКП «№ 500», «№ 504», «№ 507», «За Замком» шляхом приєднання та зміни назви ЛКП «№ 503» на «Управитель»». За відповідне рішення проголосувало 45 депутатів.

З метою проведення реорганізації львівських комунальних підприємств в управляючі компанії, які зможуть бути конкурентоспроможними на ринку надання послуг з управління будинками, для підвищення якості надання послуг з утримання будинків та прибудинкових територій, із врахуванням існуючого фінансового стану підприємств, прийнято ухвалу про укрупнення комунальних підприємств Личаківського району, а саме припинення діяльності ЛКП «№ 500» шляхом приєднання до ЛКП «№ 503» із зміною назви на ЛКП «Управитель», припинення ЛКП «№ 504» шляхом приєднання до ЛКП «Дім», припинення ЛКП «№ 507» та ЛКП «За Замком» до ЛКП «Господар». При цьому для зручності, пропонується змінити назву ЛКП «№ 503» на ЛКП «Управитель».

Окрім вказаного буде змінена організаційна структура управління ЛКП.

«Приєднання - це форма реорганізації, при якій одна юридична особа включається до складу іншої юридичної особи, що продовжує існувати й далі, але вже в більшому масштабі. Організація, яку приєднують, припиняє свою діяльність. В укрупнених комунальних підприємствах будуть пропонуватися посади працівникам ЛКП, які мають досвід, володіють інформацією про кожен будинок, знають його проблеми і шляхи їх вирішення.

В існуючі статути ЛКП вже внесені доповнення до статутної діяльності, що стосуються функцій з управління житловими будинками, тобто разом з послугою з утримання будинків, ціна якої є фіксована і затверджена органом місцевого самоврядування, ЛКП зможуть надаватися послуги з управління, ціна якої є вільною.

На сьогоднішній день існуючі ЛКП мають досвід роботи з обслуговування будинків, працівники добре знають проблеми кожного будинку і потреби мешканців, налагоджена робота з постачальниками послуг, такими, як ЛМКП «Львівводоканал», ВАТ «Львівобленерго», ЛМКП «Львівтепплоенерго» та іншими. Мешканці району довіряють комунальним підприємствам.

Реорганізація існуючих підприємств не буде формальною, оскільки буде змінена організаційна структура підприємства, що дасть нові можливості в сфері управління житловими будинками, оскільки підприємства не будуть обмежені фіксованою вартістю послуг з утримання будинків, а й зможуть укладати договори з управління, ва яких передбачати капітальні ремонти, надання послуг, що не входять в існуючий тариф», - доповів на сесійному засіданні голова Личаківської районної адміністрації Іван Лозинський.

Нагадаємо, попередньо виконавчий комітет прийняв рішенням від 20.10.2017р. № 949 «Про доцільність припинення ЛКП «№ 500», «№ 504», «№ 507», «За Замком».