У Львові триває інвестиційна конференція Seed Forum Spring 2017

  • 23.05.2017, 11:46
  • Максим Бадік
У Львові вп’яте відбувається міжнародна інвестиційна конференція Seed Forum Lviv Spring 2017. Під час конференції презентуватимуть стартапи львів’ян, що до того проходили відбір. Форум відвідали міський голова Львова та Надзвичайний і Повноважний посол Норвегії в Україні.

Форум проходить за підтримки Центру інновацій та підприємництва IHUB Lviv, Львівської міської ради, міжнародного фонду Seed Forum Foundation та МЗС Королівства Норвегії.

Ініціатори конференції наголошують – захід організовують з метою сприяння розвитку інноваційного підприємництва в Україні, для налагодження контактів з вітчизняними та іноземними інвесторами. Також, за словами організаторів, подія допоможе інтегрувати ІТ-бізнес в європейський і світовий простір та покращить взаємодію між бізнесом і владою.

«Я дуже люблю приходити в цю аудиторію, бо тут є критично багато людей з мудрими очима. Ваші очі особливі, бо ви в очікуванні великих змін у своєму житті, ви хочете створити хороший бізнес, створювати креативну економіку. Власне, така є ціль нашого міста – бути успішним, бути лідером. Це не просто. За це дуже часто б’ють у спину, але ці удари треба сприймати як прискорення до руху вперед. Я вірю, що цей форум буде успішний і дасть вам цікавий поштовх у житті. Якщо хтось приїхав з іншого міста і захоче жити у Львові – вітаємо, ми завжди раді, ми будуємо для ІТ-шників будинки, даємо безкоштовно землю», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

На конференцію запросили стартап-спільноти, представників інвестиційних і дипломатичних кіл, інноваторів, активних студентів, представників міжнародного бізнесу, інвесторів, молодих підприємців в сфері ІТ та журналістів.

«Я перший раз у цьому гарному місті. Це дуже креативне середовище, тут створюють нові компанії. Ми щасливі бачити, як це працює. Ми чули багато про іHUB у Львові. Загалом Україна має багато молодих талановитих, освічених людей з цікавими ідеями та великим потенціалом. Людей, що віддані справі, що ведуть Україну до Європейської сім’ї, куди ви належите. Ви дуже багато вносите у роботу, створюючи бізнес. Це дуже важливо для нас – диверсифікувати наш бізнес, адже ми хочемо розвивати різні сфери. Раді бачити, що місто та міський голова підтримують ініціативи», - зазначив Надзвичайний і Повноважний посол Норвегії в Україні Уле Тер'є Хорпестад.

Ті львів'яни, що зареєстрували проект, мали змогу представити себе львівському технологічному комюніті Pitch Training в Steinara Korsmo, засновника Seed Forum Global, який має міжнародний досвід підготовки до виступів та відбору стартапів. Також для учасників передбачений пітчинг в Steinara – можливість гідно презентувати свій проект на Seed Forum Global. Організатори наголошують – на Seed Forum Spring 2017 варто налагоджувати нетворкінг - збільшення кола знайомств та спілкування з потенційними інвесторами.

відео: Андрій Андрух