У Львові проводять масштабне дослідження ІТ-ринку, усіх охочих запрошують долучатись

  • 15.08.2017, 09:58
  • Христина Процак
Львівський ІТ Кластер разом з соціологічною агенцією Фама розпочинає другий етап масштабного дослідження IT Research, яке має на меті показати, який економічний вплив ІТ галузь має на інші сфери міста. Усіх, хто працює в ІТ індустрії Львова, просять долучатись до заповнення опитувальної форми.

Щоб зібрати найточніші дані про кількість ІТ компаній та працівників у Львові та з’ясувати, як ІТ індустрія впливає на інші сфери міста, необхідно щонайменше 800 опитувальників. ІТ Кластер просить заповнити форму-опитувальник усіх, хто працює в ІТ індустрії у Львові, не залежно від посади. Щоб долучитись, потрібно заповнити форму https://goo.gl/mmF2qo

Цьогорічне дослідження IT Research має на меті з’ясувати взаємозв’язок та економічний вплив ІТ сфери на інші галузі, зокрема які доходи отримують інші сфери від діяльності ІТ компаній у Львові, наприклад, галузь нерухомості та медичного страхування тощо. У дослідженні також звернуть увагу і на витрати ІТ компаній та окремо ІТ спеціалістів – інвестиції, покупки, нерухомість, відпочинок, транспорт та інші, аби зрозуміти, на що працівники ІТ сфери витрачають найбільше коштів.

Окрім того, дослідження ІТ Research дасть можливість оновити інформацію про кількість ІТ компаній у місті та кількість працівників ІТ галузі, адже відомо, що їхня кількість постійно зростає. Нагадаємо, згідно з попереднім дослідженням IT Research за 2015 рік, у Львові працювало 15 000 ІТ працівників та діяло 192 ІТ компанії. За неофіційними даними, сьогодні у Львові налічують 20 000 осіб, які працюють у ІТ сфері та більш, ніж 250 ІТ-компаній.

Результати дослідження IT Research 2017 Lviv IT Cluster презентує в листопаді.