«Сьогодні свято у Львові – прибуває літак з Вільнюса», - Ромас Яроцкіс, віце-міністр культури Литовської Республіки

  • 16.09.2016, 16:30
  • Уляна Шпуляр
Сьогодні, 16 вересня, міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся із віце-міністром культури Литовської Республіки Ромасом Яроцкісом. Під час зустрічі обговорили відкриття нового авіарейсу із сполученням Львів – Вільнюс – Львів.

фото: Олександр Мазуренко

«Дуже добре, що появляється новий рейс Львів – Вільнюс. Можна буде літати напряму. Я останній раз у Вільнюсі був у 2014 році. На цей час у вас був інший мер, зараз новий і я би хотів продовжити співпрацю. Як би ми не говорили, вона завжди має основу на особистих контактах. Ми ще раніше підписали договір про партнерство і це дуже важливо. В плані культури ми, як населення великих культурних центрів, звичайно, зацікавленні переймати гарний досвід і ділитися своїм», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

«Сьогодні свято у Львові, прибуває літак з Вільнюса. Це, звісно, гарний початок. На жаль, литовські туристи, які відвідують Львів, їх нема в п’ятірці відвідувачів. Багато хто старається автомобілем проїхати через Польщу, потім заїхати в Україну. Але, я думаю, що це нова можливість, транспортна можливість, вона дасть більший обмін туристами. Звичайно, Західна Україна, Львів – цікаві культурні регіони для Литви. А також історично близький регіон для Литви», - відзначив Ромас Яроцкіс, віце-міністр культури Литовської Республіки.