Завтра відбудеться інтерактивний семінар «живої історії» середньовічного Львова

  • 25.01.2013, 17:41
Середньовічні танці, театр і кухня, живописні техніки розпису по шкірі, лицарство на Галичині – потрапити у Середньовічний Львів під час лекцій та майстер-класів запрошують організатори історичного семінару. У суботу, 26 січня, у Львові відбудеться семінар «Місто Лева. Здобута Спадщина Середньовіччя».

Захід присвячений ІХ річниці Ордену Паладинів. Такий семінар відбудеться у Львові вперше і згромадить реконструкторів XIV-XV століття, істориків, археологів, майстрів середньовічних ремесел та мистецтв. Семінар включатиме лекції та майстер-класи на теми цінностей, побуту, середньовічної кухні, одягу, мистецтва тощо. На семінар запрошені лектори і гості з України та Польщі, зокрема, з клубів історичної реконструкції.

Зокрема, можна буде почути про археологічні дослідження Нижнього Замку та найдревніші документи з історії Львова. Можна буде побачити та взяти участь у майстер-класах з середньовічних танців, живописних технік, театру. Завершуватимуть наш семінар лекції щодо лицарської доби. Це все буде в інтерактивному форматі. Ми поринемо в Середньовіччя. Запрошуємо усіх завтра в монастир св. Альфонса.

Юрій Барнович, представник Ордену Паладинів

Місто популяризує історію та археологію. В контексті лицарської історії - це теж дуже суттєво. Я розповім під час семінару про знахідки з вул. Федорова, де були проведені археологічні дослідження. Їхня кількість дозволяє уявити побут, побачити прикраси, реманент, культові речі людей того часу. Завтра ми представимо це під час семінару.

Остап Лазурко, археолог НДЦ «Рятівна археологічна служба»

Семінар триватиме з 14:00 до 19:00 год у монастирі отців Редемптористів на Голоско (вул. Замарстинівська, 225). Мета організаторів – підвести підсумки досліджень лицарської доби в історії Львова ІХ-XV ст. за 2012  рік. Протягом минулого року було багато здобутків у заповненні прогалин історії міста. Це і виставка археологічних знахідок за часи незалежності у Львові,  і лицарський турнір, і відкриття музею визвольної боротьби, у якому планують відкрити тематичну експозицію.

Наша мета – зробити науку популярною, доступною та атракційною. Ми готуємо інтерактивний, мультимедійним семінар «живої історії». Саме тому ми об’єднали зусилля істориків та реконструкторів. Частина учасників будуть одягнені у класичний історичний одяг. Ми хочемо привернути увагу до історії лицарства у Львові.

Максим Бондаренко, верховний госпітальєр Ордену Паладинів

ІХ річниця Ордену Паладинів – це свято історії Львова та Галичини, організоване не лише для істориків та реконструкторів, а і для всіх, хто цікавиться минулим нашої Батьківщини.

Довідка

Лицарський Орден Паладинів – це клуб історичної реконструкції, побудований за взірцем Лицарського Ордену, який займається вивченням та реконструкцією галицької доби та Львова 1385-1415 років. Орден активно займається історичними дослідженнями у форматі «живої історії», організовує фестивалі та проводить історичні експерименти, бере участь у заходах міського самоврядування Львова та веде соціальну діяльність.

Серед здобутків Ордену – історичний фестиваль «Легенда Львова», що вже втричі проводився у Палаці Потоцьких і познайомив жителів та гостей міста зі справжнім лицарським турніром, максимально наближеним до лицарських турнірів XIV-XV ст. Також Лицарі Ордену Паладинів представляють честь Львова у найбільшому міжнародному фестивалі Європи – відтворенні битви під Грюнвальдом.

Ще одним важливим заходом Ордену є історичний польовий експеримент «Зимова Варта», що проводиться в монастирі-фортеці отців Студитів в Підкамені. Це справжній зимовий табір у форматі «живої історії»: маневри, кухня, варта, полювання. Це реконструкція військового гарнізону у зимовий час, що дозволяє вивчити і випробувати теоретичні історичні знання у жорстких польових умовах.

Контактна особа: Юрій Барнович, (067) 674-08-55, facebook.com/Order.of.Paladins