Міський простір Львова проектують студенти й науковці з України та Австрії

  • 04.04.2017, 10:36
  • 910
  • Максим Бадік
В рамках співпраці Національного університету «Львівська Політехніка» та Віденського технічного університету Львів приймає делегацію студентів-архітекторів з Австрії. Студенти та їх куратори розроблятимуть планування реконструкції пл. Двірцевої та інших зон міста. Результати перших напрацювань презентують у п’ятницю.

Проекту сприяє управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування ЛМР. Як повідомили в управлінні, торік відсвяткували 20-річчя співпраці Національного університету «Львівська Політехніка» та Віденського технічного Університету, тож цього року вдалося запросити партнерів з Австрії попрацювати у Львові.

Делегацією з 30 студентів з Австрії курує професор кафедри урбан-дизайну Андреас Гоффер. На чолі українських студентів – професор Богдан Черкас та архітектор Антон Коломейцев.

«Ми попрацювали з вибором ділянок по опрацюванню. Спільно з управлінням архітектури та урбаністики будемо планувати реконструкцію пл. Двірцевої, вул. Чернівецької та залізничної колії – сподіваємося, це стане поштовхом до спільного проекту міста і залізниці. Також розглядатимемо територію Міністерства Оборони в межах вул. Я. Мудрого, Т. Шевченка та Городоцької як перспективу створення нового громадського центру», - розповів начальник управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування ЛМР Юліан Чаплінський.

Презентація напрацювань відбудеться в п’ятницю, о 14:00 в Національному університеті «Львівська Політехніка» (304 ауд.). Організатори запрошують всіх охочих.

«Результатом проекту стануть графічні матеріали, з якими можемо працювати. Вони будуть корисні для роздумів, для переговорів міста, залізниці та Міністерства Оборони. Сподіваємося, наша співпраця стане поштовхом до розвитку територій Львова», - заявив Юліан Чаплінський.