Цього року розпочнуть ремонт дахів на 4 об’єктах

  • 23.06.2017, 09:27
  • Ганна П’єх
Як повідомила начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко, цього року заплановано розпочати ремонт дахів на 4 об’єктах: три дахи в житлових будинках на вул. Шевченка, 4, пл. Міцкевича, 6-7, вул. Саксаганського, 11 та дах дзвіниці церкви Святої Трійці на вул. Тершаківців, 1а. На цих об’єктах передбачено масштабний комплекс робіт, тому об’єкти будуть перехідними. Роботи на них будуть завершені в наступному році.

«Будинок на пл. Міцкевича, 6-7 – це пам’ятка архітектури. Це дуже цікавий будинок. Посередині даху є купол. Цей купол у дуже поганому стані. Коли проводили обстеження, то побачили, що при буревії чи сильному вітрі його просто може зірвати.

У будинку на вул. Саксаганського, 11 5-6 років тому, на замовлення мешканців, одна фірма проводила ремонт даху. Однак виконала його неякісно і дах далі протікає. Тут ми плануємо провести не лише ремонт даху, але й фасаду.

Так само будинок на вул. Шевченка, 4 потребує ремонту даху. Цього року розпочнемо тут ремонтні роботи.

По кожному з цих об’єктів вже виготовлено проектно-кошторисну документацію. ПКД на ремонт дахів будинків на вул. Саксаганського, 11 і пл. Міцкевича, 6-7 знаходиться на експертизі. ПКД на ремонт даху будинку на вул. Шевченка, 4 пройшла експертизу і вже оголошено тендер на визначення виконавця робіт.

Також оголошено тендер на визначення виконавця робіт з ремонту даху дзвіниці церкви Святої Трійці (вул. Тершаківців, 1а).

Усі ці об’єкти є доволі великими. Передбачаємо, що цього року роботи ми розпочнемо, але закінчити цього року не вдасться. Роботи будуть завершені наступного року», - розповіла Лілія Онищенко.

презентація