«Приклад Львова завжди буде дороговказом для всієї України», - А. Садовий

  • 24.05.2017, 13:45
  • Максим Бадік
Сьогодні у FESTrepublic. Club (вул. Старознесенська, 24-26) розпочався форум стартапів «Інноваційна весна». Прийом заявок на форум тривав до 20 травня. Відбір стартапів пройшов 21 травня. Конкурсанти створювали проекти з енергоефективності, культурного менеджменту, ділового туризму та інших. Проекти стартапів оцінюватимуть кваліфіковані журі.

«Наш форум буде цікавим для різних сторін. Він розрухає львівське наукове середовище і приведе до цікавих результатів, які ми зможемо згодом започаткувати в нашому місті. Головна мета – показати університетам, що їхні наукові розробки є цікаві для індустрії», - зазначила Ольга Сивак, начальник управління інвестицій та проектів Львівської міської ради. 

Як повідомили в управлінні інвестицій, відбір пропозицій відбувається в наступних категоріях:

  • Енергоефективність
  • Будівництво доріг
  • Культурний менеджмент
  • Поводження з твердими побутовими відходами
  • Відкриті дані
  • Ліфтове господарство
  • Діловий туризм

«Ми живемо у світі, який швидко змінюється. Важко передбачити, що буде за рік, за два-п’ять, тим більше у світі інновацій. Так сталось, що є частина країн, які є багаті, а є велика частина, які є бідні. У нашій країні є багато різних негативних факторів. Як, враховуючи цей багаж, вирватись і перейти у вищу лігу? Завжди пробують знайти формулу успіху – що треба зробити, в першу чергу, який ми маємо ресурс. На моє переконання, єдиними і найбільшим ресурсом, який ми маємо, - це мудрі, талановиті люди, які народжуються на цій землі. Їх народжується дуже багато – я переконаний, що більше, ніж в інших країнах світу.

Креативна економіка – це той шлях, який дасть успіх для нашої країни. Ми це спробували на прикладі Львова, почали активно розвивати кластер ІТ. На сьогодні цей кластер дає нам орієнтовно 15% росту в рік – це хороші результати. Ми почали розвивати сектор туризму і торік мали 2,5 млн туристів. Ця планка зростає. Ми розвиваємо машинобудування і інші галузі. Але я би дуже хотів, щоб у кожній частині нашого життя була присутня креативна економіка. Приклад Львова завжди буде дороговказом для цілої України», - виступив з вітальним словом на форумі міський голова Львова Андрія Садовий.

Пропозиції оцінюватимуть журі, до складу яких увійдуть успішні українські та міжнародні підприємці та науковці, зокрема Андрій Худо (засновник холдингу !FEST) та Андрій Павлів (CEO Ni-X). В управлінні наголошують – проекти, що найбільше сподобаються журі, отримають можливість фінансування від провідних підприємців України. Найкращі стартапи здобудуть грошову винагороду в розмірі 10 тис. грн, менторську підтримку, а також нагоду імплементувати інноваційні рішення у сфери діяльності міста.

відео: Андрій Андрух