Сесія ухвалила зміни до міського бюджету

  • 05.10.2017, 18:08
  • Прес-служба ЛМР
Сьогодні під час засідання сесії Львівської міської ради депутати прийняли ухвалу «Про внесення змін до міського бюджету м. Львова на 2017 рік». Відтак, за пропозицією управління освіти департаменту гуманітарної політики з метою забезпечення у повному обсязі видатків на заробітну плату працівників навчальних закладів м. Львова буде здійснено перерозподіл освітньої субвенції та ще ряд інших змін.

«Спершу Міністерством фінансів нам була передбачена певна сума. Через два місяці прийшло Постанова Кабміну про це що не всі працівники будуть фінансуватись за рахунок державних субвенцій. Внаслідок цього виникло 44 мільйони економії. І ми пропонуємо перекинути її на загальну освіту. Аналогічне питання на отримання загальноосвітніх навчальних закладів», - доповів директор департаменту фінансової політики ЛМР Олег Іщук.

Зокрема, за рахунок економії фонду оплати праці закладів професійно-технічної освіти в сумі 43997,9 тис.грн. буде збільшено видатки  загальноосвітніх навчальних закладів на суму 43517,8 тис.грн., у тому числі на оплату праці 35669,3 тис.грн, та дитячому будинку на суму 480,1 тис.грн, у тому числі на оплату праці 395,0 тис.грн.

А для забезпечення оплати послуг з проведення (надання) додаткових корекційно-розвиткових занять, що визначені індивідуальною програмою розвитку дитини відповідно до постанови КМУ від 14.02.2017 № 88 «Про затвердження Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам», ухвалою збільшено видатки на суму 1253,0 тис. грн., у тому числі на оплату праці 1027,1 тис.грн. за рахунок економії коштів на інші поточні видатки.

Водночас за рахунок залишку коштів спеціального фонду, які надійшли в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва, вирішено 1 188,0 тис.грн. спрямувати на заходи з озеленення м. Львова, тобто по 198,0 тис.грн. кожному району м. Львова.

Додатково було внесено такі зміни:

  •  344,1 тис.грн. управлінню архітектури та урбаністики на оплату праці у зв’язку із збільшенням чисельності працівників та заповненням вакантних посад,
  • 100,0 тис.грн. управлінню надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення для оплати послуг згідно договору на обслуговування інженерних мереж на об’єкті «Льодосховище»,
  • 1 000,0 тис.грн. управлінню охорони здоров’я - для забезпечення пільговими медикаментами та медичними виробами визначеного законодавством контингенту населення (пільгові категорії)
  • 10 000,0 тис.грн. управлінню транспорту як внески до статутного капіталу суб’єктів господарювання ЛК «АТП № 1» на оплату автобусів «Електрон».

презентація