Львівська дитяча кардіохірургія оновилась медичним обладнанням від мистецького добродійного заходу

  • 10.03.2016, 18:52
  • Марта Більська
Нещодавно дитяче кардіохірургічне відділення Львівської обласної клінічної лікарні вперше за свою 20-річну історію отримало допомогу новим медичним обладнанням від мистецького добродійного заходу. Харківський Благодійний фонд «Забота» за кошти, зібрані від симфонічного концерту «Класична Феєрія. Музичний світ дітям», який відбувся у Львівській Опері 20 грудня минулого року, закупив для відділення повітряний компресор, вартістю 45 тис. гривень.

«Автори ідеї допомогти Львівській дитячій кардіохірургії – вже відомі у Харкові музиканти брати Дворніченки Сергій та Олександр і голова Благодійного фонду «Забота» Олена Єрьоміна. Добрі серця цих чудових людей, нелегка доля дитячої кардіохірургії у Львові і висока музична репутація львів’ян обумовили реалізацію цієї ідеї. Додав усім впевненості успішний досвід проведення таких музичних заходів у Харкові. Долучились до акції, окрім харківських спонсорів, львівські Ротарі Клуби», - розповідає Микола Коник, завідувач дитячим кардіохірургічним відділенням Львівської обласної клінічної лікарні.

Благодійний симфонічний концерт зібрав повний зал поціновувачів класичної музики, серед яких було багато дітей з багатодітних і малозабезпечених сімей, дітей-інвалідів, а також членів сімей учасників АТО.

Тепер, коли проект вже завершений, колектив дитячого кардіохірургічного відділення Львівської обласної клінічної лікарні висловлює глибоку подяку всім музикантам оркестру, диригенту Кирилові Карабицю, солістам Ласло Феньо, Даніелю Австріху, Віктору, Сергію та Олександру Дворніченкам, Євгену Музиканту за їхню віртуозну гру, а також голові Благодійного фонду «Забота» Олені Єрьоміній, Львівській міській раді і всім спонсорам за організацію і підтримку цього добродійного заходу.