«Сьогодні з метою безпеки львів'ян частину комплексу буде обгороджено турнікетами», - А. Москаленко про Монумент Слави

  • 10.07.2017, 16:27
  • Тетяна Пасічник
Як повідомив Андрій Москаленко, заступник міського голови з питань розвитку, стосовно ситуації із Монументом Слави, вирішено обгородити пам’ятник та провести протиаварійні роботи задля безпеки мешканців міста. Також не виключають можливість музеєфікації та демонтажу. За його словами, запускають процедуру оголошення архітектурного конкурсу, щоб чітко показати і знати, як ця територія буде функціонувати.

«В четвер відбулося друге засідання комісії щодо експонування Монументу Слави на вулиці Стрийській. Ми слухали експертів, звучали різні думки під час засідання комісії. З одного боку — думки щодо музеєфікації, з іншого — щодо демонтажу. За результатами засідання комісії, на основі документів, які були озвучені, ми прийняли декілька рішень. Перше рішення це після того, як Галицькою районною адміністрацією було проведено акт обстеження всього комплексу та об'єкту, було виявлено, що частина знаходиться в аварійному стані. Оскільки для нас безпека львів'ян є на першому місці, ми домовились до наступних кроків: відповідне рішення виконавчого комітету про замовлення даних робіт через Галицьку районну адміністрацію буде прийнято в п'ятницю на виконкомі. Друге питання — сьогодні з метою безпеки львів'ян частина комплексу буде обгороджено турнікетами, щоб було попередження, що є частина плит, які можуть фізично підпасти. Другий пункт — можливість музеєфікації та демонтажу. Потрібна чітка дорожня карта, що потрібно для цього зробити і скільки це буде коштувати, бо сама конструкція є великою і будь-яке прийняте рішення вимагатиме певної суми коштів, відповідальності, чітких термінів.

Окрім того, ми проговорили і домовились, що запускаємо процедуру оголошення  архітектурного конкурсу, щоб чітко показати і знати як ця територія буде функціонувати, працювати, так як поруч є парк та Академія Сухопутних військ і разом вони якось повинні жити. Окрім того, є ряд інфраструктурних питань, які потрібно вирішити», - розповів Андрій Москаленко, заступник міського голови з питань розвитку.