«Є підозри, що з цього пілону чи колони можуть відпасти гранітні плитки», - Ю. Чаплінський про протиаварійні роботи щодо Монументу Слави

  • 10.07.2017, 16:29
  • Марія Демчина
Сьогодні члени робочої групи з розгляду пропозицій і вирішення питання експонування пам’ятника Монумент Слави, що на вул. Стрийській, розповіли про попередні результати роботи. Зокрема, планують провести протиаварійні роботи окремих конструкцій задля безпеки мешканців міста.

«В першу чергу є підозри про те, що з цього пілону чи колони можуть відпасти гранітні плитки,  і якщо ці плитки впадуть, то очевидно, можуть нашкодити і мешканцям, і відвідувачам парку. Також треба простукати весь пам’ятник на предмет того, як він тримається і забезпечити те, щоб як мінімум познімати ці гранітні плити. Що стосується великих скульптур, то вони навряд чи можуть впасти.

Як мінімум кілька тижнів піде на роботу конструкторів з Політехніки, які повинні дати оцінку несучій здатності тих конструкцій і пропозицій по тому, як запобігти відпаданню тих плиток і що з ним в принципі можна робити. Результати цих дослідження ми озвучимо теж», - зазначив Юліан Чаплінський.