У жовтні для студентів відкривається єдина безкоштовна школа стартапів від Startup Depot

  • 28.09.2017, 15:00
  • Христина Демчишин
Студентів найбільших вишів Західної України запрошують до «Startup School University Edition» - програми розвитку молодіжного підприємництва. Стартує навчання з жовтня. Програму реалізовують втретє поспіль. Цього року у ній беруть участь три львівські університети - НУ «Львівська політехніка», ЛНУ ім. Івана Франка та Український Католицький Університет. Вступні ознайомчі лекції також відбудуться у Прикарпатському національному університеті та Тернопільському національному економічному університеті.

фото: Олександр Мазуренко

«Цільова аудиторія – студенти , молодь, які мають певні ідеї або проекти на етапі формування чи реалізації . Ми хочемо запросити кращих підприємців, які мають власний досвід у реалізації проектів, щоб вони поділилися зі студентами і дали їм практичні знання по реалізації проектів.

Курс буде поділений на декілька основних частин, з якими стикаються люди при реалізації стартапу: формування ідеї, методологія, маркетинг, право, людські ресурси інвестиціії та ін.

На кінці курсу буде організований конкурс 10-12 кращих проектів, серед яких визначимо 3-х переможців , які зможуть отримати фінансування на реалізацію свого проекту», -  зазначив Іван Дмитрасевич, СЕО Startup Depot.

«Наразі у межах проекту тривають навчання школи соціального підприємництва для 15 учасників з різних куточків України. Теми перегукуються з темами школи стартапів . Запрошені були і львівські студенти, які, на жаль, не дуже переймаються соціальним підприємництвом, а наше завдання зараз – ширше ознайомити їх з цієї темою. Наші проекти – різноманітні . Уже 21 жовтня фіналісти презентуватимуть готові ідеї проектів і п’ятеро найкращих отримують дофінансування. У планах наступного року - провести Форум для малого і середнього бізнесу, соціального та академічного підприємництва. Упродовж наступних 2-3-х місяців ми будемо подорожувати Україною, спілкуватися з малим, середнім бізнесом, соцпідприємствами різних міст, регіонів для того, аби зрозуміти їх потребу те, яким має бути результат наступного року», - пояснила Наталія Болібрух, менеджерка проектів КУ «Інститут міста».

«ЛНУ ім. Івана Франка вже третій рік поспіль із задоволенням долучається до цього проекту. Не завжди студент приходить з готовою ідеєю чи з готовим баченням того як її реалізувати. Дуже часто студенти цікавляться власне самою тематикою, методологією і не завжди в процесі навчання вони формують свою ідею та реалізовують її. Але школа має дуже потужне мотиваційне і просвітницьке значення, бо наступного року вони можуть знову прийти і їхні проекти вже будуть більш усвідомленими, якісними. Якщо ви не технічних спеціальностей, не вмієте кодувати, то в процесі навчання можливо ви знайдете людей, які це вміють робити , але погано вміють аналізувати ринок, недостатньо мають компетенцію у складанні фінансового плану і не хочуть цього робити . Власне цінність ще й у пошуку однодумців, тому я запрошую до участі в « Startup School» усіх, хто хоче більше дізнатися про стартапи» - розповіла Маріанна Кохан, доцентка кафедри менеджменту ЛНУ ім Івана Франка, співзасновниця стартапу Studlava.

Проект реалізується у партнерстві з КУ «Інститут міста», Інститутом розвитку міст у Кракові та співфінансується Міністерством закордонних справ Республіки Польща  в межах програми «Польська допомога заради розвитку».