Сьогодні до кінця доби і завтра синоптики обіцяють сильні пориви вітру, на дорогах ожеледицю

  • 11.12.2017, 15:40
  • Марія Демчина
За інформацією Львівського регіонального центру з гідрометеорології, по території Львівської області та місту Львову, ввечері із збереженням до кінця доби 11 грудня та на добу 12 грудня пориви південно-західного вітру 17 – 22 м/с, по заходу території до 25 – 27 м/с. Вночі та вранці 12 грудня – на дорогах ожеледиця. Також 12-13 грудня в горах Львiвської областi через відлигу зберiгається значна снiголавинна небезпека (ІІІ рiвень). Мерія закликає усіх учасників дорожнього руху бути обачними і дотримуватися правил безпеки.

Зокрема, пішоходам рекомендують не ходити попід розлогими деревами, а також триматися подалі від рекламних щитів та ліній електропередач, адже пориви вітру можуть спричинити їх пошкодження.

Водіям рекомендують обирати помірну швидкість та дотримуватись безпечної дистанції між транспортними засобами. Максимально обережними просять бути і пішоходів: носити взуття з неслизькими підошвами та переходити дорогу лише у спеціально призначених для цього місцях.  

Так, 12 грудня синоптики прогнозують хмарну погоду з проясненнями, без істотних опадів. Вночі та вранці на дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний, 7 – 12 м/с, пориви до 25 м/с. Температура повітря вночі 1 – 3°  тепла, вдень 9 – 11°  тепла.

13 грудня синоптики прогнозують часом дощ подекуди з мокрим снігом. На окремих ділянках доріг ожеледиця. Вітер західний, 7 – 12 м/с. Температура повітря впродовж доби 0 – 5° тепла.