Відзнакою імені Олени Степанівни нагороджено чотирьох почесних львів’янок

  • 05.05.2017, 14:41
  • Марія Демчина
З нагоди відзначення 761-ї річниці Дня міста Львова, сьогодні, 5 травня, у Львівській міській раді відбулись урочисті збори за участю представників влади, духовенства, науковців, громадських і культурних діячів та мешканців міста. За доброю традицією, міський голова нагородив відзнакою імені Олени Степанівни людей, які своєю працею та активною громадянською позицією довели відданість Україні. Свою відзнаку Софія Федина присвятила світлої пам’яті волонтеру Богдану Дідичу та важкопораненому Янголу Інституцької Ігорю Галушці, який вчора прибув до Львова.

Так, відзнакою імені Олени Степанівни нагороджено: 

– кандидата фізико-математичних наук, доцента НУ «Львівська Політехніка», громадсько-політичного діяча Крушельницьку Тетяну – за активну громадську позицію, високий професіоналізм, вагомий внесок у розвиток української науки, збагачення інтелектуального потенціалу молодого покоління та з нагоди Дня міста Львова;

– кандидата політичних наук, доцента кафедри міжнародних відносин і дипломатичної служби ЛНУ ім. Івана Франка, українську співачку і телеведучу, активного громадського діяча Федину Софію – за видатний талант, значний внесок в українське мистецтво та культурну традицію, активну громадянську та життєву позицію, підтримку тих, хто захищає правду та виявляє справжній героїзм у дні боротьби за волю і єдність України та з нагоди Дня міста Львова.

«Сьогодні цю відзнаку отримують ті люди, яким мені вдається допомагати, за вашою спільною допомогою. І також, я її сьогодні хочу присвятити двом дуже особливим львів’янам. Перший – це світлої пам’яті волонтер громадської організації «Допоможи фронту», сотник Євромайдану Даник Дідич. Він вчив, як не відступати, він свої прикладом показував, як захищати правду, честь і можливість перемагати. Другий особливий львів’янин – це наш янгол Інститутської Ігор Галушка, з яким ми познайомились тут, у цьому залі, три роки тому. Вчора він прибув до Львова, і я мала велике щастя отримати від нього телефонний дзвінок, коли він сам говорив після важкого поранення. Ці двоє львів’ян сьогодні конкретно показують, як нам всім будувати Львів, як розвивати наше місто, і як здобувати перемогли для Львова і для України», - зазначила під час вручення відзнаки Софія Федина.

Також  відзнакою імені Олени Степанівни нагороджено:

– інструктора з трудової адаптації комунальної реабілітаційної установи змішаного типу «Львівський міський центр реабілітації «Джерело»  Шипош Оксану – за невтомну повсякденну працю, професіоналізм, чесну громадянську позицію, віддану турботу про людей з особливими потребами, незламну силу духу та з нагоди Дня міста Львова;

– маму-вихователя дитячого будинку сімейного типу, педагога-організатора середньої загальноосвітньої школи № 70 м. Львова Долгову Катерину – за творчий підхід до виховання молодого українського покоління, громадянську відповідальність, материнську любов і самовідданість та з нагоди Дня міста Львова. 

Детальна програма відзначення Дня міста Львова тут:  http://bit.ly/2pANYBp