«Плануємо створювати такі центри в кожному районі», - Н. Демкович

  • 02.11.2017, 14:27
  • Марія Демчина
У Львові розвивають мережу центрів денного перебування осіб з особливими потребами, щоб забезпечити для них можливість вести активний спосіб життя у супроводі фахівців. В березні цього року такий осередок-філія ЛМЦР «Джерело» запрацював на вул. Дністерській, 12, а з початку наступного року – запрацює на вул. Кирилівській, 3а. Також в наступному році місто планує відкрити такий центр на вул. Роксоляни, 23. Про це розповіла начальник управління соціального захисту міста Наталія Демкович.

«В цьому році місто виділило 370 тис. грн. на виготовлення проектно-кошторисної документації для створення центру денного перебування осіб з особливими потребами – молоді, старших 18 років, на Левандівці. Ми беремо в оренду приміщення на Роксоляни, 23, і можливо частково розпочнемо ремонтні роботи вже в цьому році, якщо встигнемо пройти всі експертизи. Це буде майстерня, різні реабілітаційні заняття. Плануємо створювати такі центри в кожному районі. Перший ми відкритий на Дністерській, наступний на початку року будемо відкривати на Кирилівській, і на Роксоляни – вже буде третій. Це філії «Джерела», які наближені до самого споживача, до клієнта», - розповіла начальник управління соціального захисту ЛМР Наталія Демкович.

Нагадаємо, цього року управління соціального захисту ЛМР спільно з навчально-реабілітаційним центром «Джерело» відкрили центр денного перебування для осіб з особливими потребами, віком від 30 років на вул. Дністерській, 12. А вже до 2020 року у Львові планують створити такі  Центри у кожному районі міста.