На спортивному майданчику на вул. Кошиця, 4 працюватиме безкоштовна секція з футболу

  • 06.03.2017, 18:22
  • Уляна Шпуляр
У Львові активно відновлюють спортивні майданчики. В неділю, 5 березня, відбулося відкриття капітально відремонтованого дитячо-спортивного майданчика на вул. Кошиця, 4. Цей майданчик був повністю відремонтований за кошти міського бюджету м. Львова. Вартість ремонт становить близько 1 млн. 250 тис. грн. Зокрема, на ньому було облаштовано міні-футбольне поле з штучною травою та огорожею, та комплекс вуличних спортивних тренажерів.

«Сьогодні ЛКП «Спортресурс» ставить перед собою досить амбітні цілі. Це не лише капітальний ремонт всіх спортивних майданчиків, які знаходяться на балансі нашого підприємства, а й створення додаткових умов та можливостей для мешканців мікрорайонів, де розташовані майданчики для занять фізичною культурою та спортом. Зокрема, на всіх великих спортивних майданчиках буде працювати адміністратор, який не лише на місці буде доглядати за спортивним майданчиком, але, в першу чергу, організовувати спортивні заходи для всіх охочих, участь в яких, ми надіємося, будуть брати не тільки діти, які завжди активні, але й дорослі та цілі сім’ї. Переможці спортивних міні-змагань та вікторин отримуватимуть заохочувальні медалі та грамоти», - розповів директор ЛКП «Спортресурс» Ігор Самотій.

З нагоди відкриття ЛКП «Спортресурс» спільно з «Дитячими Клубами Шевченківського району» було проведено міні-футбольний турнір за участю 4 команд для дітей віком 10-11 років, переможцем стала команда «Вікторія», тренер якої Крижановський Віктор Йосифович. На майданчику відчувалась атмосфера спортивного свята, усі учасники отримали від міста нагороди та подарунки у вигляді кубків, медалей та м`ячів.

Кожного понеділка, середи та п'ятниці з 15.00 до 18.00 год. тут буде працювати безкоштовна секція з футболу для усіх охочих дітей Шевченківського мікрорайону і не тільки. З молоддю буде займатися професійний тренер «Дитячих Клубів Шевченківського району» Крижановський Віктор Йосифович.

Довідка

На балансі ЛКП «Спортресурс» знаходять 16 спортивно-ігрових та дитячо-спортивних майданчиків у різних районах м. Львова.

В 2016 році ЛКП «Спортресурс» вперше отримав достатню суму коштів для проведення капітального ремонту спортивних майданчиків. Зокрема було проведено ремонт 4 майданчиків: на вул. Тернопільська, 13а (міні-футбольний майданчик з штучним покриттям та вуличними тренажерами), на вул. Кастелівка, 8 (перший і єдиний у Львові баскетбольний майданчик з поліуретановим покриттям), на вул. Винниченка, 4 (сучасний майданчик для «Street Workout») та на вул. Кошиця, 4 (міні-футбольний майданчик з штучним покриттям та вуличними тренажерами). Сума ремонтів цих майданчиків становить близько 3 млн. 200 тис. грн.

У 2017 році передбачено виготовлення проектно-кошторисної документації та початок капітального ремонту на суму 2 млн. 500 тис. грн., зокрема це такі майданчики: дитячо-спортивний майданчик на просп. Чорновола, 45, скейт-майданчик на вул. Винниченка, 4, баскетбольний майданчик на вул. Винниченка, 4, дитячо-спортивний майданчик на  вул. Чорноморська, 12, дитячо-спортивний майданчик на  вул. М. Вовчка, 3 та дитячо-спортивний майданчик на  вул. Й. Сліпого, 33.