Усіх львів’ян запрошують на Восьмий Ярмарок спорту

  • 18.09.2017, 14:41
  • Уляна Шпуляр
Восьмий Ярмарок спорту у Львові відбуватиметься з 21 по 24 вересня у спорткомплексі «Динамо» (вул. Д. Вітовського, 53). Організовують щорічний Ярмарок спорту ГО «Здорове місто» спільно із Львівською міською радою.

фото: Олександр Мазуренко

«Восьмий Ярмарок спорту— це не лише можливість випробувати себе в тому чи іншому виді спорту, а й привести дітей, сусідів, прийти та отримати цікаві сюрпризи від організаторів, і спробувати себе більше, ніж в 60 видах спорту. Також це хороша можливість зарекомендуватись тим організаціям, які нещодавно вийшли на львівську арену і демонструють хорошу якість в плані організаційних здібностей своїх організацій та федерацій. Це стосується таких видів спорту, як бампербол, хорвбол — це офіційно невизнані види спорту, але які хочуть себе показати. 

Цей ярмарок відрізняється від двох попередніх тим, що на 90% буде сформований на внутрішніх майданчиках.  Насамперед можна буде випробувати себе в скелелазінні та альпінізмі, для цього федерації скелелазіння та альпінізму готують окремий стенд. Дякуючи нашій федерації кінного спорту, охочі зможуть спробувати їзду верхи. Велике належне віддаємо шаховій та регбі федераціям, які активно розвиваються в освітніх закладах Львова.

На Ярмарок спорту завітає відомий спортсмен Олег Тягнизуб, який  візьме своїми зубами мікроавтобус з дітьми і протягне на якомога дальшу відстань.

Все залежатиме від погодних умов, тому ми себе перестраховуємо та більшу площу для показових виступів зробили всередині»,- зазначив Олег Чунис, організатор Ярмарку спорту.

«Висока планка в спортивній сфері також є маркером потужності для держави. Тому ми повинні бути сильними, відважними, незламними та єдиними.  І ми ще раз це покажемо на цьогорічному Ярмарку.

Акцент буде зроблено на дітях, бо вони – наша опора. Їм буде представлено всілякі різновиди спортивних секцій. І я так само постараюсь зацікавити дітей (можливо дорослих) власними силовими досягненнями. Це не зовсім спорт, а цирковий атлетизм, але є не менш цікаво.

Всіх запрошую, думаю, що буде дуже цікаво і сумніваюсь, що ще якесь місто робить таку соціальну ініціативу, як ми», - Олег Тягнизуб, силач, багаторазовий рекордсмен України.

фото: Олександр Мазуренко

«Багато хто задає питання, для чого ми це робимо. Перше і найосновніше, я хочу сказати, що це не робиться для популяризації спорту, популяризації спорту високих досягнень. Я хотів би, щоб ми в плані психології у своїй голові уявили маленького хлопчика, який приходить і дивиться, і визначається яким видом спорту йому займатися. Тобто, ми рекламуємо рухову активність. Ми пропагуємо здоровий спосіб життя. Нам не важливо, визнаний цей чи інший вид спорту чи ні, олімпійський він чи ні. Ми всі уявляємо в своїй голові маленького хлопчика, який ще нереалізований в житті і який хоче прийти і обрати для себе певне заняття і, відповідно, потім в тому напрямку займатися. Ось для цього і є Ярмарок спорту.

Ми управлінням будемо кожного року максимально підтримувати цей захід, бо це є популяризація здорового способу життя. І це є момент, де можна показати маленьким дітям, що в нас у Львові є, і як воно усе розвивається. Тому ми надаємо фінансову підтримку цьому заходу, яка складає 90 тис. грн,. і ми надіємося, що цей захід пройде на високому рівні, що якомога більше дітей прийдуть і подивляться, що відбувається в місті Львові і де, яким видом спорту їм можна зайняти свій вільний час»,- зазначив Антон Нікулін, начальник управління молоді та спорту Львівської міської ради.

У програму заходу організатори включили показові виступи спортсменів, майстер-класи, лекторій на тему здорового способу життя та інші події. Любителів активного відпочинку очікують більярд, настільний теніс, армреслінг та фехтування. Також на вуличному майданчику можна буде пограти у  фризбі, постріляти з лука та позайматися скелелазанням. Родзинкою Ярмарку стане бампербол - футбол у великих надувних кулях, які у декілька разів більші за футбольний м’яч. Кожен охочий зможе весело та з користю для здоров’я провести час.

«Наші результати на найвищому рівні говорять самі за себе. Ми зараз маємо три світові корони в місті. Львів, мабуть, найсильніше місто, але розвиватися потрібно і надалі. Після проведення Чемпіонату світу з шахів між Марією Музичук та Хоу Фіань багато міст приєдналися до цього виду спорту. Хорошу традицію, яку ввели у львівських школах, — уроки шахів, перебрали і в інших областях. В нас кожного року відкриваються шахові клуби у кожному районі міста»,- Назар Фірман, секретар Львівської обласної шахової федерації.

Довідка

Ярмарок спорту – це найбільш очікувана спортивна подія року. Під одним дахом зберуться понад сто спортивних організацій та стільки ж різновидів спорту. Окрім звичного футболу чи волейболу, відвідувачі познайомляться з маловідомими, але не менш захопливими корфболом, флорболом, хортингом, бамперболом та іншими іграми, єдиноборствами та спортивними практиками.