Матеріали розгляду пропозицій, поданих в рамках громадського слухання щодо врахування громадських інтересів під час внесення змін до детального плану території району забудови, обмеженої просп. Червоної Калини, вул. Угорською, вул. Тернопільською, вул. Лу

  • Відділ громадського партнерства

Із 17 серпня по 11 вересня 2017 року тривало громадське слухання щодо врахування громадських інтересів під час внесення змін до детального плану території району забудови, обмеженої просп. Червоної Калини, вул. Угорською, вул. Тернопільською, вул. Луганською (у тому числі території колишнього ДВО «Полярон» на вул. Угорській та ЗАТ «Львівторгбуд» на вул. Тернопільській) у м. Львові. Замовником даної містобудівної документації є управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування Львівської міської ради, а розробником — ДП ДІПМ «Містопроект».

Оголошення щодо проведення громадського слухання було розміщено на сайті Львівської міської ради у рубриці «Громадські слухання» та опубліковано у газеті «Львівська Пошта» № 64 від 17 серпня 2017 року.

З відповідною проектною документацією можна було ознайомитись на сайті Львівської міської ради та у відділі громадського партнерства управління «Секретаріат ради» Львівської міської ради, за адресою: м. Львів, пл. Ринок,1, тел. 297 57 63.

30 серпня 2017 року о 18:00 год відбулась зустріч з головним архітектором проекту у приміщенні Личаківської районної адміністрації Львівської міської ради, за адресою – м. Львів, пл. Ринок, 1. Для участі зареєструвалося 5 осіб. Протокол зустрічі з головним архітектором проекту додається.

За результатами проведення громадського слухання щодо врахування громадських інтересів під час внесення змін до детального плану території району забудови, обмеженої просп. Червоної Калини, вул. Угорською, вул. Тернопільською, вул. Луганською (у тому числі території колишнього ДВО «Полярон» на вул. Угорській та ЗАТ «Львівторгбуд» на вул. Тернопільській) у м. Львові звернень з пропозиціями та зауваженнями до проекту не надійшло.

Додаток 1. Протокол зустрічі з головним архітектором проекту в рамках громадського слухання щодо врахування громадських інтересів під час внесення змін до детального плану території району забудови, обмеженої просп. Червоної Калини, вул. Угорською, вул. Тернопільською, вул. Луганською (у тому числі території колишнього ДВО «Полярон» на вул. Угорській та ЗАТ «Львівторгбуд» на вул. Тернопільській) у м. Львові.

Відповідальна за розгляд пропозицій,

секретар громадського слухання,

завідувач сектору громадських

слухань відділу громадського партнерства

управління «Секретаріат ради» Д. Челепіс

Представник замовника

містобудівної документації,

_______________________________

_______________________________

Доповідач,

головний архітектор проекту Ю. Столяров

Додаток 1

Протокол зустрічі з головним архітектором проекту в рамках громадського слухання щодо врахування громадських інтересів під час внесення змін до детального плану території району забудови, обмеженої просп. Червоної Калини, вул. Угорською, вул. Тернопільською, вул. Луганською (у тому числі території колишнього ДВО «Полярон» на вул. Угорській та ЗАТ «Львівторгбуд» на вул. Тернопільській) у м. Львові

Зустріч відбулась 30 серпня 2017 року. Для участі у зустрічі з архітектором зареєструвалося 30 осіб.

На заході виступили:

П. Качараба, провідний спеціаліст сектору громадських слухань відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради». Проведення громадського слухання.

Ю. Столяров, головний архітектор проекту. Представлення детального плану території.

Презентуючи проект внесення змін до детального плану території Ю. Столяров повідомив, що проект внесення змін розроблено на основі детального плану території району забудови, обмеженої просп. Червоної Калини, вул. Угорською, вул. Тернопільською, вул. Луганською (у тому числі території колишнього ДВО «Полярон» на вул. Угорській та ЗАТ «Львівторгбуд» на вул. Тернопільській) у м. Львові, розробленого ДП ДІПМ «Містопроект» у 2012 р. та затвердженого рішенням Львівської міської ради №534 від 21.06.2013р. Основною метою розроблення ДПТ є реконструкція існуючого середовища колишніх промислових та комунальних зон в квартали переважно житлової та громадської забудови з озелененими внутрішніми громадськими просторами, пішохідними алеями та внутрішньо квартальними майданчиками з уточненням Плану зонування території району. В проекті враховані основні рішення містобудівної документації на дану територію, якою є Генеральний план м. Львов, розроблений Державним підприємством Державним інститутом проектування міст «Містопроект» (м. Львів) у 2009 році та затверджений ухвалою Львівської міської ради від 30.09.2010р. та План зонування м. Львова (Сихівський район), а також детальні плани території та містобудівні обґрунтування розроблені протягом останніх років на територію проектування ДПТ і прилеглі території.

Основною метою розроблення ДПТ є розташування житлових кварталів з мережею об`єктів обслуговування населення. Більшу частину території ДПТ складають ділянки виробничо-складських та комерційно-складських територій (частково недіючих та руйнованих), території житлової садибної та багатоквартирної забудови, громадських об`єктів.

Для покращення соціальної інфраструктури проектованого житлового кварталу та прилеглих існуючих житлових кварталів на території ДПТ передбачений комплекс громадських об`єктів для обслуговування населення – дитячі дошкільні заклади, школа з спортивним осередком, амбулаторії сімейної медицини (вбудовані). Громадські зони квартального та мікрорайонного значення пропонується розмістити в безпосередній близькості до наявних осередків активного громадського використання, вздовж головних вулиць та в центрі житлового кварталу Комунально-складські та виробничі зони пропонується зберегти вздовж вулиць Кам`янецької та Луганської. Садибну житлову забудову пропонується зберегти на території вздовж вул. Кам`янецької, можливим її ущільненням при бажанні. Основним завданням формування нової забудови території стало створення вздовж вулиць чітких просторових меж. Таке вирішення, зокрема, стосується лінії забудови із будівель громадського призначення вздовж вулиці Навроцького та проспекту Червоної Калини, для зменшення шумового впливу магістралей на внутрішні простори кварталів, де розміщатиметься житлова забудова.

Основою планувально-просторової організації території стало насамперед формування та реконструкція транспортної інфраструктури відповідно до рішень Генерального плану м. Львова та їх уточнення, влаштування внутрішньо квартальних проїздів, кільця на перехресті вул. П. Мирного - вул. Литвиненка – вул. Тернопільської, пішохідних та велосипедних алей з можливістю проїзду спецтранспорту. Влаштування пішохідно-велосипедного містка через вул. Луганську дозволить забезпечити безпеку руху пішоходів та об`єднати південні квартали від вул. Луганської з так званим житловим районом «Новий Львів». Важливим є внесення змін в транспортну структуру ДПТ, а саме до плану червоних ліній: уточнення доцільності раніше запроектованих вулиць в червоних лініях, їх параметрів та відповідності нормам, трасування нових у зв`язку з зміною структури території ДПТ, влаштуванням нових планувальних кварталів. Пропонується влаштування підземних заглиблених та напівзаглиблених паркінгів під житловими подвір`ями та громадськими об'єктами, як систему паркування для забезпечення нормативної кількості машино місць. Тимчасове паркування пропонується влаштувати вздовж вулиць між дерев та паралельно до проїжджої частини. Передбачається, що паркування приватного автотранспорту у житлових внутрішньо-квартальних подвір`ях буде забороненим.

Під час представлення учасниками було озвучено наступні запитання:

  1. Чому на даному детальному плані відображене приміщення дошкільного навчального закладу приватної форми власності, будівництво якого почалось з порушенням, як мінімум, трьох положень Державних будівельних норм?

Відповідаючи на це запитання, головний архітектор проекту внесення змін до детального плану території Ю. Столяров зазначив, що це приміщення було внесено до проекту змін, як об’єкт який, на даний час будується. Під час розробки проекту внесення змін йому, як головному архітектору проекту, було надано відповідні вихідні дані щодо існуючого стану на даній території, саме тому ця будівля була відображена у проекті внесення змін до ДПТ.

2. Чи передбачено місця для паркування автомобілів у достатній кількості?

Ю. Столяров зазначив, що . проектом передбачається, що паркування приватного автотранспорту у житлових внутрішньо-квартальних подвір`ях буде забороненим. Крім того, враховуючи те, що ділянка, щодо якої розробляється детальний план має великий розмір, то на ній можна передбачити відповідні місця для постійного зберігання автомобілів мешканців даного кварталу.

Головуючий на громадському слуханні,

провідний спеціаліст сектору громадських слухань

відділу громадського партнерства

управління «Секретаріат ради» П. Качараба

Доповідач,

головний архітектор проекту Ю. Столяров